Autómentés a II. kerületben

Autómentés a II. kerületben

autószállítás
autószállítás

Amennyiben autóval közlekedünk, akkor tisztában kell lennünk vele, hogy gyakorlatilag bármelyik pillanatban kerülhetünk olyan kellemetlen helyzetbe, hogy gépjárművünk nem indul, vagy nem tudjuk folytatni vele utunkat. Az ilyesmi sohasem jön jól és bizony komoly fejtörést is okozhat az autó tulajdonosoknak, főleg akkor ha épp a csúcsforgalomban történik velünk mindez. Viszont sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat ha megfelelő emberhez fordulunk segítséghez. A fővárosban a legjobb olyan mentő szakembert választani, aki a város egész területén és vonzáskörzetében is segítségünkre lehet, így mindegy hogy az autómentés a II kerületben, vagy a XXII-ben szükséges, biztos segítségünkre siethet.

Mindig elérhető autómentő

A legfontosabb egy jó autómentő esetében, hogy az a hét bármely napján, éjjel-nappal a nap 24 órájában bármikor elérhető legyen. Aki tapasztalt autómentő és régóta a hivatásában dolgozik az jól tudja, hogy bármikor bekövetkezhet a baj, viszont erre mindig maximálisan fel van készülve. Ezért mindig keressük azokat az autómentőket, akik bármikor elérhetőek és rendelkezésünkre állnak.

Megbízható autómentő kiválasztása

Nagyon fontos a megbízhatóság, ezért jó jel, ha már az első kapcsolatfelvétel során az autómentő egyezteti a mentés várható költségeit. Sok megbízhatatlan autómentést végző vállalkozó ugyanis a mentést követően a vártnál sokkal magasabb díjat számláz ki, amely bárkit érzékenyen érintene anyagi háttértől függetlenül.

A legjobb, ha már az elején a telefonos egyeztetés során Google térképen egyeztetett távolság alapján egy árajánlat kerül kalkulálásra, így az autómentős és a bajbajutott is egyaránt képes kalkulálni.

Tapasztalt autómentő választása

Amellett, hogy mindig elérhető a jó autómentő esetében fontos, hogy a mentést végző szakember valódi szaktudással rendelkezzen a z autómentést illetően. Az interneten könnyen találhatunk komoly több éves tapasztalattal rendelkező autómentőket.

A tapasztalat már az első hívás során leszűrhető, hiszen egy jó szakember mindenre felkészül, ezért alaposan felméri az aktuális, kialakult helyzetet is. Ezért aki érti a dolgát, az biztosan feltesz majd néhány olyan kérdést, ami által pontosan megismerheti a szükséges mentési körülményeket.

 • Mi történt?

 • Hol történt?

 • Autó gyártmánya, típusa?

 • Üresben van-e, vagy üresbe tehető-e?

 • Hozzáférhető-e a jármű?

 • Hová szükséges szállítani?

 • Jármű dokumentumok rendelkezésre állnak?

Amennyiben ezt a pár kérdést a telefonos egyeztetés során bekéri az adott autómentő, akkor már nyugodtabban állhatunk a mentés témaköréhez, hiszen biztosan úgy indul útnak a mentésre, ahogy a kialakult helyzethez megkívánja.

Autómentés szabályosan

Amennyiben találunk egy megbízható, tapasztalt autómentőt, aki non-stop rendelkezésünkre áll, akkor szinte biztosak lehetünk, hogy az autómentés szabályosan fog zajlani. Ez amiatt fontos, mert a KRESZ-ben jó pár vontatásra és autómentésre vonatkozó szabályt kell betartani. A teljesség igénye nélkül néhány ilyen szabály:

 • motort tilos vontatni

 • járművet maximum 40 km/h sebességgel vontatható

 • olyan járművel szabad vontatni, melynek súlya eléri a vontatott jármű súlyának a felét

 • fékhiba esetén a vontató tényleges súlyának a vontatott jármű tényleges súlyának egyeznie kell

Autómentés Budapesten

A fővárosban menteni talán a leginkább embert próbálóbb feladat az autómentők életében, de ha a fentiek szerint sikerül egy megfelelő szakembert kiválasztanunk, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy az autómentés a II. kerületben, vagy a XIV kerületben szükséges, a szakember meg fogja tudni oldani bármilyen problémánkat.

Jól látható tehát, hogy egy megfelelő autómentő kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, az autómentés pedig önmagában sem egy veszélytelen feladat, ezért azt körültekintően, egy tapasztalt autómentőre érdemes csak bízni, aki a szabályok maximális betartása mellett végzi munkáját.