Vendéglátóipari mosogatógépek előnyei

Vendéglátóipari mosogatógépek előnyei

ipari mosogatógép
ipari mosogatógép

A vendéglátó iparban a hatékonyság az időbeosztásban és a költségek elosztása terén is fontos szempont. Éppen ezért jól jöhet a vendéglátó ipari egységek számára, ha a munkafolyamatok egyes részeit automatizálják. Erre kiválóan alkalmasak a külön erre a célra szánt mosogatógépek, amik magától értetődően a szennyes edények tisztítási módját könnyíthetik meg a vállalkozások számára. Az alábbiakban ezeknek a vendéglátóiparban használt mosogatógépek előnyeiről olvashat a kedves érdeklődő.

Kisebb költségek

A kézi mosogatás amellett, hogy vízigényesebb is, a vendéglátósok számára a bérköltséget is számításba kell venniük, hiszen ilyenkor jobb esetben egy, vagy akár több embert is csak a mosogatás munkafolyamatára kell elkülöníteni. Vagyis a hagyományos kézi mosogatásnál magasabb vízdíjjal és bérköltséggel is számolni kell.

Ezzel szemben a mosogatógépek egyetlen mosási ciklus alatt korlátozott mennyiségű vizet használ fel, amit a lehető legintenzívebb módon használ fel a tisztításra. Ráadásul emberi munkaerő csupán a be- és kipakoláshoz szükséges, valamint az elindításhoz, ami összességében maximum 10 percet vesz igénybe.

Tehát a vendéglátóipari mosogatógépek nem csak a vízdíjon képesek spórolni, de a bérköltésen is, hiszen így nem kell egyetlen munkafázisra elkülöníteni a munkaerőt, azokat átcsoportosíthatjuk máshová is.

Az ipari mosogatógépek árait és minden információt megtudhat az anvalor.hu vendéglátóipari gép webáruházban.

Rövidebb mosogatási idő

A vendéglátóiparba szánt ipari méretű mosogatógépek mosási ciklusa a legtöbb esetben mindössze néhány perc, míg a házi mosogatógépeké 15-30 perc, a kézi mosogatásé akár 60 perc is lehet ugyanannyi szennyes edény esetén.

Ráadásul ezekbe a mosogatógépekbe sokkal több, akár 1000 darab szennyes edény is pakolható, vagyis nagyon rövid idő alatt, nagyon sok szennyes edényt varázsolhatunk tisztára. Tehát a mosogatási költségek mellett, már az időn is spóroltunk, ha vendéglátó egységünkben mosogatógépet használunk.

Védi az edényeket

Hatalmas előny lehet még a mosogatógépek esetén, hogy nem kell attól félnünk, hogy a mosási fázis alatt a tányérok, edények, poharak sérülést szenvedjenek. A mosogatógép gondoskodik ezen problémáról, hiszen amellett, hogy biztonságosan tárolja az edényeket az egész mosogatás alatt, még a szárítás során is biztosítja, hogy egyik edény se eshessen ki a munkatársak kezeiből. Ráadásul a mosogatógép az idő múlásától is megóvhatja az üvegből készült készletünket, ha helyesen tároljuk őket.

Tökéletesen tisztít

A szivaccsal való törölgetés sosem ugyanaz, mint egy hosszú ciklus lefuttatása a legjobb mosogatószer, valamint forró víz keverékével. A mosogatógépek hatékonyan megtisztítják az edényeket, míg a kézi mosogatás hatástalan lehet a figyelem hiánya vagy fáradtság miatt.

A szárítást pedig a hirtelen hőmérséklet különbség kialakulása segíti elő, így erre sem lehet gondunk. Pont ezért üveg, porcelán mosogatására a legalkalmasabbak ezek a gépek.

A vendéglátóiparba szánt mosogatógépek tehát a vállalkozók számára számos téren előnyt jelentenek a hagyományos tisztítási módhoz képest, amellett hogy a költségeket redukálják, a mosogatási idő is csökken, miközben növeli a biztonság érzetet és a tisztítási eredmény is magasabb lesz.